• Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Okresná spevácka súťaž Vidiečanova Habovka

    V piatok 22. marca sa v Dome tradičnej kultúry Gemera konalo regionálne kolo celoštátnej postupovej súťaže Vidiečanova Habovka detí. Počas súťaže sa predstavili kategórie ľudových hudieb, spevákov a speváckych skupín, ktoré hodnotila odborná porota: Mgr.Alžbeta Lukáčová PhD., predsedníčka poroty, Mgr. Milan Rendoš a Bc. Alexandra Bachledová. Výkony súťažiacich boli na vysokej úrovni o čom svedčilo aj udelenie cien. Našu školu pod vedním pani učiteľky Nikolety Tomesovej reprezentovala žiačka Aneta Gonová za doprovodu Róberta Gona. Za svoj výkon získali Zlaté pásmo a budú nás reprezentovať na krajskom kole v Košiciach už 13. apríla.

  • Zápis 2023/2024

    Riaditeľstvo ZUŠ Dobšiná oznamuje záujemcom o štúdium, že zápis do Hudobného a Výtvarného odboru na školský rok 2023/2024 sa uskutoční 4. a 5. septembra 2023 v budove ZUŠ Dobšiná, Nová 793/41. V pondelok, 4. septembra, v čase 10:00 - 18:00 a v utorok, 5. septembra, v čase 12:00 - 18:00. 

    Ponuka štúdia v hudobnom odbore: akordeón, zobcová flauta, gitara, husle, keyboard, klavír, saxofón, spev

    Výtvarný odbor: kresba, maľba, grafika, keramika, priestorové a akčné vytváranie

    ZUŠ Dobšiná má aktuálne zriadené elokované pracoviská v ZŠ Dobšiná, ZŠ Rejdová a ZŠ s MŠ Vlachovo. Ponuku odborov pre tieto pracoviská nájdete v el. prihláške a otvárať sa v elokovaných pracoviskách budú v závislosti od záujmu a počtu žiakov v daných elokovaných pracoviskách.

    Elektronickú prihlášku môžete vyplniť na webovej stránke školy - https://zusdobsina.edupage.org/register/

     

    Výška mesačného príspevku na čiastočnú úhradu výdavkov na štúdium pre zákonného zástupcu žiaka a dospelú osobu (školné)

    prípravné štúdium 6,- €,

    štúdium v kolektívnom odbore 6,- €,

    štúdium v individuálnom odbore 8,- €,

    nepovinný predmet v individuálnom štúdiu  5,- €

    individuálne štúdium pre dospelých 55,- €,

    kolektívne štúdium pre dospelých výtvarný odbor 17,- €

     

    Prípravné štúdium v hudobnom odbore je určené žiakom 1. ročníka ZŠ a štúdium výtvarného odboru je určené žiakom ktorí k 1.1. 2023 dovŕšili vek 5 rokov.

    viac informácii na tel.č.: 058/7941 569

  • Poďte s nami objaviť Dimenziu Dobšau

    Občianske združenie UMČO v spolupráci s umeleckým kolektívom Nano VJs a Základnou umeleckou školou Dobšiná prináša do Dobšinej jedinečný vizuálny zážitok. Dámy a páni, vstúpte s nami do Dimenzie Dobšau!

    Projekt ideovo čerpá z kultúrneho bohatstva regiónu Gemer a súčasnou vizualitou a zážitkom vo forme videomappingu poukazuje na potenciál mesta Dobšiná a regiónu ako takého. Multimediálne dielo analyzuje architektúru, reflektuje autenticitu miesta a upriamuje pozornosť na verejný priestor formou súčasného umenia nových médií.

    Inšpiráciou bola najmä bohatá banícka história regiónu a mesta Dobšiná a legenda o Sklenenej pani z Marón, ale tiež lokálne mýty plné škriatkov a víl, kultúrny aktivista z 19. storočia, takmer zabudnutý jazyk bulinerčina a aj nedávno objavený minerál. To všetko sa bude odohrávať na neorenesančnej fasáde mestskej radnice v Dobšinej v piatok 26. mája 2023. Výslednú podobu diela vo veľkej miere ovplyvnili aj žiaci Základnej umeleckej školy Dobšiná a časť ich tvorby bude použitá vo videomappingu. Ako súčasť projektu sa v apríli uskutočnil animačný workshop, na ktorom sa pod vedením lektora a aktívneho umelca Pavla Červeniaka žiaci naučili základy analógovej animácie.

    Občianske združenie UMČO sídli a tvorí prevažne v Košiciach. Názov je odvodený od hesla "umenie pre každého človeka" a naším hlavným cieľom je podpora kreativity u bežných ľudí v každodennom živote. Spájame profesionálnych umelcov z rôznych oblastí so zapojením miestnej komunity.

    Preto nás veľmi teší spolupráca so žiakmi ZUŠ Dobšiná a vizuálnym media art kolektívom Nano VJs v zložení Beáta Kolbašovská a Jakub Pišek. Ich špecializáciou sú svetelné a interaktívne inštalácie, multimediálne performance, VJing a videomapping. Tvorivou a experimentálnou umeleckou produkciou s interdisciplinárnym prístupom vytvárajú site-specific projekty, priamo šité na mieru, tentokrát na mieru Dobšinskej radnice. Bude to vskutku spektakulárny umelecký kotlík kypiaci vizuálnymi haluškami.

    Tešíme na vás 26. mája 2023 po zotmení pred radnicou v Dobšinej. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

  • Vesmír očami detí

    Dňa 12. 4. 2023 sme sa so skupinkou žiakov výtvarného odboru zúčastnili vernisáže výstavy a odovzdávania cien súťaže "Vesmír očami detí." V okresom kole bolo do celoslovenského vybraných za každú súťažnú kategóriu 5 žiackych prác. Ocenené žiačky našej umeleckej školy, Emma Brdiarová, Laura Flochová, Vivien Grančáková, Soňa Haščáková a Katarína Krivanská, nás budú reprezentovať v celoslovenskom kole súťaže. Ďakujeme im za reprezentáciu a držíme palce.

     

    foto: GOS, R.Šimko

  • Zápis 2022/2023

    Riaditeľstvo ZUŠ Dobšiná oznamuje, že zápis do Hudobného, Výtvarného a Literárno-dramatického odboru na školský rok 2022/2023 sa uskutoční 5. a 6. septembra 2022 v budove ZUŠ Dobšiná, Nová 793/41 v čase 13:00 - 18:00.

    Ponuka štúdia v hudobnom odbore: akordeón, zobcová flauta, gitara, husle, keyboard, klavír, saxofón, spev*

    Výtvarný odbor: kresba, maľba, grafika, keramika, priestorové a akčné vytváranie

    Literárno - dramatický odbor*: dramatika a slovesnosť, pohyb, prednes, práca v súbore

    Naša škola má aktuálne zriadené elokované pracoviská na ZŠ Dobšiná, ZŠ Rejdová a ZŠ s MŠ Vlachovo. Ponuku odborov pre tieto pracoviská nájdete v el. prihláške.

    *Literárno-dramatický odbor a spev sa bude otvárať v závislosti od záujmu uchádzačov.

    Elektronickú prihlášku môžete podať ešte stále aj na webovej stránke školy - https://zusdobsina.edupage.org/register/

     

    Výška mesačného príspevku na čiastočnú úhradu výdavkov na štúdium pre zákonného zástupcu žiaka a dospelú osobu (školné)

    prípravné štúdium 6,- €,

    štúdium v kolektívnom odbore 6,- €,

    štúdium v individuálnom odbore 8,- €,

    nepovinný predmet v individuálnom štúdiu  5,- €

    individuálne štúdium pre dospelých 55,- €,

    kolektívne štúdium pre dospelých výtvarný odbor 17,- €

     

    Prípravné štúdium je určené deťom, ktoré do 1.1. 2022 dovŕšili vek 5 rokov

    viac informácii na tel.č.: 058/7941 569

  • ZUŠ na Juniálese

    V sobotu 18.6.2022 sme sa už tradične zúčastnili Juniálesu na mestskom futbalovom ihrisku. Krásne podujatie pre rodiny s deťmi organizovalo Mesto Dobšiná a Centrum voľného času Dobšiná. Jedným zo stanovíšť, ktoré mohli návštevníci v rámci podujatia navštíviť, bolo aj to naše. Plocha otvorená kreativite, Maxi - omaľovánka. Základ, veľká lineárna kresba, vznikala u nás v škole a aktívne sa na jej príprave podieľali žiaci výtvarného odboru. Na ihrisku sa už z čierno-bielej plochy pod taktovkou detí stala doslova žijúca maľba, ktorá v priebehu dňa menila svoje podoby a stala sa celodenným vizuálnym predstavením. 

  • Deň otvorených dverí

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otvorených dverí.

  • Deň otvorených dverí

    V piatok 3.6.2022 sa dvere našej školy otvoria širokej verejnosti. Pokiaľ máte záujem o štúdium na našej škole, je to ideálna príležitosť zažiť jej atmosféru a stretnúť sa s našimi pedagógmi a žiakmi. 

    Tešíme sa na vás

  • Elektronická prihláška pre šk. rok 2022/2023 aktívna

    elektronická prihláška tu: 

    https://zusdobsina.edupage.org/register/

    Prihlasovanie na štúdium v ZUŠ Dobšiná je určené novým žiakom, alebo žiakom, ktorí chcú zmeniť odbor. Rodičia žiakov a plnoletí žiaci, ktorí už našu školu navštevujú a budú pokračovať v štúdiu, nemusia podávať novú elektronickú prihlášku.

    V školskom roku 2022/2023 bude vyučovanie vybraných odborov a predmetov prebiehať aj na elokovaných pracoviskách školy v ZŠ Rejdová, ZŠ s MŠ Vlachovo, ZŠ Eugena Ruffinyho Dobšiná. 

     

    Vyber si štúdium v Hudobnom,Výtvarnom, alebo Literárno- dramatickom odbore.

    Hudobný odbor: akordeón, gitara, husle, klavír, keyboard, zobcová flauta, priečna flauta, saxofón, spev

    Výtvarný odbor: (kresba, maľba, grafika, modelovanie/keramika, akčné a priestorové vytváranie).

    Literárno dramatický odbor: bude sa otvárať podľa záujmu o odbor

     

    školné: Hudobný odbor / individuálne štúdium 8€ /mesiac*

    Výtvarný odbor, Literárno- dramatický odbor / skupinové štúdium 6€ /mesiac*

    (*platí pre žiakov nezapočítaných v inej ZUŠ)

     

    Prípravné štúdium je určené deťom, ktoré do 1.1.2022 dovŕšili vek 5 rokov

     

    viac informácii na tel.č.: 058/7941 569

  • Zápis

    Vážení rodičia a žiaci

    Zápis do ZUŠ Dobšiná sa uskutoční 2.9. - 4.9. 2020 od 13:00 do 16:00 v priestoroch školy na Novej 793/41 č. dverí 3.

    Prihlášku môžete vyplniť aj priamo na našej stránke - lišta vľavo, sekcia Elektronická prihláška (týka sa žiakov, ktorí ZUŠ zatiaľ nenavštevovali).

  • Obnovenie individuálneho vyučovania

    S účinnosťou od 28.mája 2020 Ministerstvo školstva SR rozhodlo o obnovení  vyučovania od 1.júna2020 v základných umeleckých školách na účel  individuálneho vyučovania s jedným žiakom.

    Na základe rozhodnutia zriaďovateľa Mesto Dobšiná zo dňa 2. júna sa vyučovanie obnoví 4. júna 2020 pri dodržaní všetkých podmienok prevádzky škôl vydaných ministrom školstva z 22.5.2020

    Do 3.júna do 17.00 hod. je potrebné nahlásiť záujem u svojho triedneho učiteľa.

    Zákonný zástupca má právo rozhodnúť sa o nástupe svojho dieťaťa do školy. Predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka v trvaní viac ako tri dni, písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie príloha:   https://www.minedu.sk/data/att/16450.pdf

    Vyhlásenie je potrebné vyplniť a priniesť so sebou na prvú hodinu so svojím pedagógom, alebo je možné vyplniť a podpísať ho s triednym učiteľom.

    Pokyny pre zákonných zástupcov:

    Zákonný zástupca nevstupuje na pôdu školy. Dieťa musí mať pri vstupe do školy ochranné rúško. Pri vstupe bude dieťaťu zmeraná teplota a zabezpečená dezinfekcia rúk.

    Ak sa zákonný zástupca rozhodne pre vyučovanie online, bude výuka poskytnutá  podľa dohodnutého rozvrhu.

  • Výška mesačného príspevku na čiastočnú úhradu výdavkov na štúdium pre zákonného zástupcu žiaka a dospelú osobu:

    prípravné štúdium 5,- €,

    štúdium v kolektívnom odbore 5,- €,

    štúdium v individuálnom odbore 7,- €,

    nepovinný predmet v individuálnom štúdiu  4,- €

    individuálne štúdium pre dospelých 55,- €,

    kolektívne štúdium pre dospelých výtvarný odbor 17,- €.

    IBAN: SK4302000000003221680058

  • koncert 2019

    Do galérie koncert 2019 boli pridané fotografie.

  • Interný koncert

    Do galérie Interný koncert boli pridané fotografie.

  • Vianoce v ZUŠ

    Do galérie Vianoce v ZUŠ boli pridané fotografie.

    Vianočná nálada v Základnej umeleckej škole Dobšiná

    Zvončeky už zvonia a ihličie vonia, 
    svetlo sviečok mihotavé, Vianoce k nám prišli práve

    12. decembra žiaci našej školy vítali najkrajšie sviatky roku – Vianoce.  Vyučujúci  s deťmi pripravili pestrý program. Žiaci hudobného odboru ukázali svoje nadanie hrou vianočných skladieb na klavíri, gitare, akordeóne, husliach a flaute. Príjemným spestrením programu bolo vystúpenie novozaloženého ľudového súboru v zložení – husle, kontrabas, akordeón a flauta. Veselý program s čertami, anjelmi a samozrejme Mikulášom pripravili deti literárno - dramatického odboru. V závere programu rozdali žiakom balíčky so sladkosťami z fondu Združenia rodičov ZUŠ Dobšiná. Výtvarníci pripravili zdobené perníčky prei deti, ktoré našli odvahu a predviedli sa vianočnou básničkou alebo pesničkou. Zábava pokračovala ďalej spoločným spievaním obľúbených piesní a tancom. Ďakujeme všetkým pedagógom a talentovaným deťom za krásne strávené popoludnie a prajeme všetko najlepšie v novom roku.

  • Zápis žiakov

    Zápis žiakov na školský rok 2018/19 bude prebiehať  3. až 5. septembra 2018 od 13.00 do 16.00 hod. v ZUŠ Nová 793

    Odbory: hudobný - klavír, akordeón, keyboard, zobcová flauta, gitara, husle

    literárno-dramatický - dramatika a slovesnosť, prednes, práca v súbore, pohyb

    výtvarný  - kresba, maľba, modelovanie, priestorové vytváranie, dekoratívne činnosti

    Prihlášku na štúdium v ZUŠ môžte vyplniť aj vopred na tejto stránke - menu vľavo - prihláška

    Aj v tomto školskom roku prijímame VZDELÁVACIE PUKAZY. Podpísané vzdelávacie poukazy môžte odovzdať vyučujúcemu hudobného, výtvarného a lit.dramatického odboru. Pre týchto žiakov budú organizované tvorivé dielne a návštevy divadelných, či hudobných  predstavení.

  • Záverečný koncert

    Záverečný koncert žiakov Základnej umeleckej školy v Dobšinej.

    Základná umelecká škola v Dobšinej ukončila školský rok veľkolepým koncertom 25. júna v kultúrnom dome.  Žiaci sa predviedli v dopoludňajších hodinách deťom z materskej a základnej školy, druhý krát vystupovali pre širokú verejnosť, rodičov a príbuzných. Úžasný hudobný zážitok nám sprostredkovali klavíristi, akordeonisti, gitaristi, keybordisti, huslisti a flautisti na vysokej úrovni. Záverečný koncert je pre našich žiakov takou malou slávnosťou, pretože práve tu môžu ukázať, čo sa za celý rok naučili. Predstavenie bolo obohatené vtipnými scénkami  a tanečnými vystúpeniami  literárno - dramatického odboru. Deti si svojimi skvelými vystúpeniami zaslúžili veľký potlesk. Žiaci výtvarného odboru sa predstavili svojimi dielami na výstave vo vestibule kultúrneho domu. Ďakujeme pedagógom za trpezlivú prácu počas celého školského roku.

  • Výtvarná súťaž v kultúrnom dome

    Do galérie Výtvarná súťaž v kultúrnom dome boli pridané fotografie.

    Mladí talentovaní výtvarníci škôl nášho mesta sa aj tohto roku zapojili do výtvarnej súťaže, ktorú každoročne organizuje naša základná umelecká škola počas Dní mesta Dobšiná. Deti sa stretli v kultúrnom dome, kde pred očami poroty a divákov maľovali svoje diela na tému „Architektonické a prírodné detaily“. Téma nebola jednoduchá, ale deti sa s nadšením pustili do práce. Pod ich rukami vznikali obrázky s detailami kostolov, radnice, častí mesta, parkov. Z prírodných detailov ich zaujali rastlinky, potôčiky, studničky a časti krajiny.

  • Z vystúpenia žiakov ZUŠ

    Do galérie Z vystúpenia žiakov ZUŠ boli pridané fotografie.

Novinky

Kontakt

  • Základná umelecká škola, Nová 793/41, Dobšiná
    Dobšiná, Nová 793/41
  • +421915835581

Fotogaléria